Fi / En

Vuodesta 1977

 • 1977

  Oy Meluton Ab perustetaan ja liekkilaminointi navetassa alkaa.

 • 1981

  Muutto Juvanmalmin teollisuusalueelle.

 • 1983

  Kuivalaminointilinja monipuolisti tuotannon.

 • 1988

  Sirotelaminointilinjan hankinta.

 • 1994

  2. sukupolvi aloittaa tutustumisen Meluton Oy:n toimintaan.

 • 1999

  Investointi muovauslaitteisiin.

 • 2002

  CNC-leikkuutekniikoiden hyödyntäminen jalostuksessa alkaa.

 • 2008

  Muutto uusiin tiloihin Åbyn teollisuusalueelle.

 • 2015

  Lisäinvestointi leikkuukapasiteettiin.

 • 2020

  ISO 9001:2015 (2018), 14001 (2019) ja 45001 (2020) sertifioinnit.

Enemmän kuin teollisuuden alihankkija

Olemme joustava ja luotettava yhteistyökumppani. Toimintamme perustuu tiiviiseen yhteistyöhön asiakkaidemme kanssa ja tavoitteemme on löytää aina asiakkaille sopivat kustannustehokkaat ratkaisut. Toimimme lukuisilla eri toimialoilla kuten vene-, erikoisajoneuvo-, urheilu-, jalkine-, laitevalmistus- ja rakennusteollisuuden parissa. Pääraaka-aineinamme ovat esimerkiksi erilaiset polymeerit kuten vaahtomuovit ja kalvot sekä kankaat, keinonahat, vanut, raskas- että kumimatot . Raaka-aineet jalostuvat monipuolisilla tuotantolaitteillamme joko puolivalmiiksi osakomponentiksi tai täysin valmiiksi tuotteeksi. Asiakasta tyydyttävään lopputulokseen päästään hyödyntämällä eri laminointitekniikoita, lämpömuovausta, korkeataajuushitsausta sekä muotoleikkureitamme. Vaikka olemme vahvasti keskittyneet teollisuuden alihankintaan emme kuitenkaan ole unohtaneet tavallisia kuluttajia, joilla on mahdollisuus tutustua tuotteisiimme kattavan jälleenmyyntiverkoston kautta. Pyrimme jatkuvasti kehittämään toimintaamme laiteinvestointien myötä sekä kehittämällä toimintatapojamme.
Vuonna 2018 DNV GL myönsi meille ISO 9001:2015 laatusertifikaatin, 2019 ISO 14001 ympäristösertifikaatin ja 2020 ISO 45001 työterveys- ja työturvallisuussertifikaatin.

Johtava äänieristysratkaisuiden, laminoinnin ja muovauksen asiantuntija

Meluton Oy:n tarina alkoi virallisesti vuonna 1977. Tärinämittauksia ja -vaimennuksia sekä äänieristysratkaisuja myyneet kaverukset ostivat vanhan liekkilaminointikoneen ja rupesivat itse valmistamaan äänieristeitä, sillä alan tuotteita ei Suomesta tuolloin saanut. Tehdas perustettiin Siuntiolaiseen navettaan. Hyviä suhteita alan perinteisiin raaka-ainetoimittajiin Euroopassa luotiin jo heti yrityksen alkuvaiheessa ja kansainvälinen suuntautuminen raaka-aineostoissa sekä myynnissä on juurtunut Meluttoman yrityskulttuuriin. Suurin osa tuotteistamme menee vientiin joko suoraan tai välillisesti. Meluton kasvoi nopeasti ulos Siuntion navetasta ja vuonna 1981 oli edessä muutto Espooseen Juvanmalmin teollisuusalueelle. Uusien laiteinvestointien ja hedelmällisen asiakasyhteistyön myötä Meluton on noussut johtavaksi ääneneristysratkaisuiden, laminoinnin ja muovauksen toimittajaksi. Nykyisiin moderneihin toimitiloihimme Vantaan Åbyn teollisuusalueelle muutimme tammikuussa 2008.